UITGELEZEN.PUNT.NL
ABBA On speaking terms
ABBA On speaking terms
 
 
 
Schrijver: Frédéric Tonnon & Marisa Garau
Uitgever: House of Books B.V.
Jaar: 2002
ISBN: 9044304631
Aantal blz: 224
 
Korte samenvatting:
Over ABBA is al veel geschreven. Maar vreemd genoeg heeft tot nu toe niemand de mensen gesproken die direct betrokken waren bij het succes en het uiteenvallen van ABBA. In 'ABBA - on speaking terms' horen we eindelijk hun verhalen.
Na ontmoetingen met Agnetha, Benny en Frida door de jaren heen, en een recent interview met Björn, zaten de auteurs Frédéric Tonnon en Marisa Garau op het juiste spoor. Dankzij de hulp van Marie Ledin-Anderson, dochter van ABBA's manager, wisten ze vele, praktisch onvindbare mensen die met ABBA hebben gewerkt, te achterhalen.
Maar hoe vergaat het Agnetha, Benny, Björn en Frida tegenwoordig? Nadat haar solocarrière beëindigd was, heeft Frida zich toegelegd op sociale projecten. En het laatste nieuws is dat ze een duet heeft opgenomen met de operazangeres Filippa Giordano. Benny is nog steeds actief als componist. Benny en Björn vieren samen successen met de hitmusical 'Mamma Mia!' die in 2003 in Nederland door Joop van den Ende op de planken wordt gebracht. De grootste verrassing in dit boek komt echter van Agnetha. Na een jarenlange stilte zal zij haar rentree maken met een nieuw album.
Vragen als: hoe is het begonnen? Waar ging het mis? Waarom kwamen ze nooit meer bij elkaar? Hoe waren de onderlinge verhoudingen? De antwoorden zijn allemaal te lezen in: ABBA - On Speaking Terms.
 
 
Mening:
Geweldig! Ik ben natuurlijk een ABBA-fan, er mee opgegroeid en ook ik vond hun wereld een droomwereld als klein meisje. Lezen hoe het werkelijk is geweest is absoluut een openbaring. Niets glamour en glitter. Idioot eigenlijk, dat wij 'gewone' mensen zo'n vertekend beeld van dat leven hebben. Het is eigenlijk een wreed leven. Vooral Agnetha heeft er erg onder geleden. Maar de muziek wordt er niet minder om. Absoluut een aanrader, tenzij je je illusie niet wilt laten ontnemen.
En voor wie het leuk vindt: er staan veel mooie en bijzondere foto's in.
 
 
 
Aantal sterren:
 
 
 
Groetjes van Rosalie
 

Reacties

Rosalie op 17-07-2006 10:07
BTW... Ontmoetings.punt bestaat niet meer. Hoe krijg ik daar bovenaan Woordflits ipv Ontmoetings?
Yvonne op 17-07-2006 18:13
Volgens mij heb ik dat boek ooit eens van jou geleend, kan me niet herinneren dat ik het zelf heb in ieder geval.
Blijft interessant om te lezen. Je staat er eigenlijk nooit bij stil dat een artiest ook een privé leven heeft en dat dat vaak heel anders is dan je denkt. Naar de buitenwereld toelijkt het alsof ze een heerlijk onbezorgd leventje hebbenterwijlmen privé misschien wel heel veel zorgen en verdriet heeft.
Daarom houd ik ook veel van biografieën dan leer je de mensen van een andere kant kennen. De mens achter de artiest.
Mickaatje op 20-07-2006 07:43
Ik wil dat boek wel eens lezen.... (ja ik en lezen.... )
 
Eh ik denk dat je voor jezelf een nieuwe inlog moet maken????
Rosalie op 20-07-2006 07:48
Ja, ik log via het gastpunt-gedoe. Ik moet mezelf even opnieuw aanmelden. Maar ik ben het wachtwoord kwijt en Denise heeft vakantie nu.
Mickaatje op 20-07-2006 07:52
Aha..... Ja dan wordt het lastig.... Kan je niet een nieuw w8woord toe laten mailen?
 
Ik ga weer ff offf....
Rosalie op 20-07-2006 07:54
Nou... Dat komt op het gmailadres waar ik ook even het wachtwoord niet van heb .
 
Komt wel weer goed.
 
Offffff-ze!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Verhuisd

Uitgelezen.punt is verhuisd naar Uitgelezen.op23


bol.com Partner
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl