UITGELEZEN.PUNT.NL
Windbloemen
Windbloemen
 
 
Schrijver: Tamara McKinley
Uitgeverij: De Kern
Jaar: 2002
ISBN: 9789032510169
Aantal blz.: 382
 
Samenvatting:
Australië 1936... Ellie wordt als 14-jarig weesmeisje dolend in de verzengende hitte van de outback gevonden door de tweeling Charlie en Joe. Ze brengen haar naar het enige familielid dat ze kent, tante Aurelia, op haar grote veehouderij Warratah. Hier groeien de drie op tot jonge volwassenen.
Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit. Ellie heeft Joe in haar hart gesloten, maar het is de vileine Charlie die als enige terugkomt. Ondanks alles heet Ellie hem welkom maar Aurelia wantrouwt Charlies motieven, en niet ten onrechte....
 
Mening:
Ik las in een aantal recensies dat je bij het lezen van dit boek onmiddellijk zou worden opgezogen in het Australische Outback. Eerst zien, dan geloven is mijn motto en voor ik het wist, zat ik ook daar in dat Australische Outback. Dat is toch een kunst. Die woorden neerzetten die een lezer meezuigen. In het begin van het boek is al duidelijk dat er een mysterie ronddwaalt en dat houdt het hele boek de aandacht vast. Het is mooi, het is meeslepend en een echte pageturner, want je wilt dat mysterie ontrafeld hebben. Deze schrijfster heeft nog 3 boeken op haar naam staan en als ik die tegenkom bij De Slegte - of waar dan ook, zijn ze van mij! Geweldig!
Het enige wat ik nog niet heb begrepen is de titel van het boek. De betekenis daarachter is mij volledig ontgaan.
 
Aantal sterren (maximaal 5):
 
Marjon.

Reacties

cathleen op 22-08-2007 15:24
Lijkt me een leuk boek om te lezen.
Groetjes Cathleen.
Viv op 22-08-2007 16:16
weer een heel ander soort boek he! maar wel interessant!
toevallig dat de hoofdpersoon Ellie heet (je verhuisde vriendin heet zo toch)
 
mooiekaft ook
Marjon op 22-08-2007 16:26
@ Cathleen... Absoluut de moeite waard!
 
@ Viv... Jij zegt dat van die kaft en dat is waar ik op viel, maanden geleden. Die voorkant trok me onmiddellijk, idioot hè. Ik heb altijd iets met Australië (en het Aboriginal volk) gehad en toen ik las dat het daarover ging, was ik verkocht, nou ja, het boek dan. Hihihi. En zo heb ik weer een interessante schrijfster ontdekt. Goed onthouden, hihihi. De Ellie in dit verhaal lijkt best een beetje op mijn vriendin Ellie. Sterk, zelfstandig, eigenzinnig.
Viv op 22-08-2007 17:42
Dat heb ik vaak met boeken in de winkel door een kaft kan het je aanspreken.... en leuk dat Ellie dus wat op jou Ellie lijkt! Zit het toch in de naam?!
Yvonne op 22-08-2007 21:52
Klinkt als een interessant boek.
 
Ik ga ook vaak op de kaft af. Als een kaft mij niet aantrekt dan kijk ik al niet eens waar het boek over gaat. Kan best wel misleidend zijn denk ik. Wie weet hoeveel goede boeken ik heb laten liggen omdat de kaft mij niet aansprak.
Marjon op 24-08-2007 16:46
@ Viv... Wie zal het zeggen, hihihi.
 
@ Yvonne... Er wordt natuurlijk ook veel aandacht aan de kaft besteed en dat is niet voor niets.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Verhuisd

Uitgelezen.punt is verhuisd naar Uitgelezen.op23


bol.com Partner
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl