UITGELEZEN.PUNT.NL
3 x Carol Drinkwater - De Olijfgaard - De Olijventijd - De Olijvenoogst
3 x Carol Drinkwater
 
 
De Olijfgaard
De Olijventijd
De Olijvenoogst
 
 
Schrijver: Carol Drinkwater
Uitgever: House of Books bv
Jaar: 2002, 2003, 2005
ISBN: 9789044315653
Aantal blz: 1047
 
Korte samenvatting:
De olijfgaard
Wanneer Carol Drinkwater en haar partner Michel een olijfgaard in Zuid-Frankrijk kopen, begint een avontuur dat het gezin in contact brengt met het verrukkelijke Franse platteland, excentrieke figuren en de magische Provence.

De olijventijd
Carol en Michel werken hard om hun olijfgaard tot bloei te brengen. Om een classificatie te verwerven, moet Carol vele olijfbomen extra planten. Zwanger, en vaak zonder hulp, gaat ze aan de gang. Dan werpen dramatische gebeurtenissen hun schaduw over de boerderij.

De olijvenoogst
Na een lange afwezigheid keren Carol en Michel terug naar Zuid-Frankrijk. Maar door een schokkende gebeurtenis staat Carol er opeens alleen voor. Met alle warmte en kracht van de mediterraanse zon vertelt ze haar inspirerende verhaal.

Over de auteur
Carol Drinkwater is vooral bekend vanwege haar rol in de televisieserie All creatures great and small van James Herriot. In deze bundel zijn haar drie bestsellers voor het eerst bijeengebracht. Drinkwater woont in Frankrijk.
 
Carol als Helen in All Creatures Great and Small (James Herriot) en Carol nu
 
Mening:
Ik had alles verwacht van dit boek. Maar dit niet. Het is geen roman, geen simpel verhaal. Het is anders. Het is zo'n ongelofelijk prachtig boek, het inspireert gewoon. Ik wil al jaren eens naar de Provence en kan bijna zeggen dat ik er ben geweest. Want zij weet zó sprankelend, inspirerend en levendig te schrijven over alles daar, de geschiedenis, de mensen, de natuur, kunst, cultuur, de keuken, dat je helemaal weg bent. Wat een kunst!
En dan tussen alles door loopt - precies goed gedoseerd - de draad van haar persoonlijk leven. Dat heeft ze met veel humor gedaan. Maar ook is er verdriet. En ze komt verrassend eerlijk over. 1047 bladzijden, bestaande uit 3 boeken en het verveelt geen moment. Ik kocht het 8 dagen terug voor maar 6 euro bij V&D. Hardcover. Wat een aanrader!
 
Er schijnt trouwens ook een 4e boek uit te zijn; The Olive Route. Deze is nog niet in het Nederlands verschenen. Maar dat houdt me niet tegen!
 
Aantal sterren (maximaal 5):
 
Marjon.

Reacties

Marjon op 10-05-2008 08:25
Vink ;-)
Marjon op 10-05-2008 09:01
Ik had de rubriek 'boek' van Punt nog niet ingesteld. ;-)
vivje op 10-05-2008 13:32
Wauw echt een boek voornu lijkt me ook
om in de vakantiesferen te komen!
mijn ouders zijn vroeger eens in de provence geweest
en daar kwamen ze met zulke mooie verhalen vandaan
dus zeker de moeite waard om eens heen te gaan!
Marjon op 19-05-2008 12:56
@ Viv... Wie weet volgend jaar. :-) Nu eerst Italië. Maar ik moet toegeven dat dit boek je behoorlijk mee neemt naar de Provence hoor! En dat voor maar 6 euro!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Verhuisd

Uitgelezen.punt is verhuisd naar Uitgelezen.op23


bol.com Partner
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl