UITGELEZEN.PUNT.NL
Rally naar Bagdad
Rally naar Bagdad
 
 
Schrijver: Agatha Christie
Uitgever: Poema Pocket
Jaar: 1998 (oorspronkelijk 1948)
ISBN: 9789024546428
Aantal blz: 240
 
Korte samenvatting:
Victoria Jones is net haar baan als stenotypiste kwijt als zij een leuke jongen die Edward heet onmoet, die haar vertelt dat hij de volgende dag naar Bagdad gaat.
Victoria, stapelverliefd, besluit hem achterna te reizen en neemt een baantje aan als gezelschapsdame om haar overtocht te betalen.
Hoewel ze geen adres van Edward heeft en niet eens zijn achternaam weet, gaat Victoria in Bagdad naar hem op zoek en beleeft daarbij een serie verbijsterende avonturen.
 
Mening:
Een heerlijk avonturen- en spionageboek van de hand van Agatha Christie, een van mijn favorieten. Ik heb alles van haar al een keer gelezen, maar herlezen is ook weer leuk, omdat ik meestal niet meer weet hoe het in elkaar steekt. Dit boek zit vol ingewikkelde plots en intriges en is in het begin verwarrend als je je aandacht er niet bijhoudt. Maar uiteindelijk komt alles bij elkaar en blijkt het te zijn gegoten in een geweldig verhaal. Heerlijk. Je moet gewoon verder lezen.
 
Aantal sterren (maximaal 5):
 
Marjon.
 

Reacties

Marjon op 16-05-2008 16:23
Vink ;-)
Viv op 16-05-2008 19:29
Hihi grappig mijn moeder las deze boeken vroeger altijd!
Lara Renee op 16-05-2008 22:04
Weet je dat ik echt nog nooit een boek van haar heb gelezen? Vertel me eens, welk boek zou jij aanraden om mee te beginnen van haar?
Marjon op 19-05-2008 12:53
Hé ondanks mijn vink heb ik geen reacties van jullie reacties ontvangen...
 
@ Viv... Dat zei je al eens, maar op de een of andere manier vind ik Agatha Christie iets tijdsloos hebben... Dus duik eens in die boekenkast van je moeder!
 
@ Lara... Wat een moeilijke vraag... Er zijn er een paar die ik iets minder vind en de rest vind ik gewoon heel erg goed (en daarbinnen zitten weer wat favorieten). Agatha Christie heeft een aantal figuren bedacht die steeds weer terugkomen. Miss Marple, Hercule Poirot en Tommy & Tuppence. Deze laatste twee hebben iets humoristisch, als stel. Miss Marple is de meest populaire geworden, Hercule Poirot is een heel eigenwijs en arrogant mannetje dat heel erg in zijn eigen intelligentie gelooft. En hij is dus absoluut mijn favoriet.
Ik zou zeggen... Ren naar Blokker (die verkoopt er een aantal voor 2,00) of naar De Slegte en sleep een lading pockets weg. Ze kosten niet zoveel. En als je daar staat te twijfelen, sms je mij maar. Zo heeft Denise ze ook ooit aangeschaft. ;-)
 
En dan toch een kleine aanrader... Moord in de Oriënt-Express... Wereldberoemd dat verhaal... ;-)
Lara Renee op 19-05-2008 21:38
Die titel ken ik alleen door de film.... Erg he dit!
Lara Renee op 19-05-2008 21:38
En nou vergeet ik nog te zeggen dat ik de Blokker een dezer dagen wel even binnenwandel... met mijn mobiel bij de hand, voor als ik er uit niet uit mocht komen!
Marjon op 20-05-2008 09:41
Moet ik wel even zeggen, dat het geluid uitstaat als ik in het ziekenhuis ben... Dus als je geen reactie krijgt... Neem ze dan maar allemaal mee.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Verhuisd

Uitgelezen.punt is verhuisd naar Uitgelezen.op23


bol.com Partner
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl