UITGELEZEN.PUNT.NL
Ademloos
Ademloos
 
 
Schrijver: Kim Moelands
Uitgever: Mistral Uitgevers
Jaar: 2008
ISBN: 9789049950941
Aantal blz: 347
 
Korte samenvatting:
Ademloos is niet alleen de toepasselijke titel van dit boek maar ook de manier waarop je het leest. Ademloos volg je de lijdensweg naar de dood van Ron, het levensmaatje van Kim. Zonder hem lijkt het leven alle aantrekkingskracht verloren te hebben. En het was al niet makkelijk, want Kim heeft dezelfde ziekte waar Ron aan sterft: Cystic Fibrosis, een rotziekte, die je letterlijk de adem beneemt, die je dagelijkse leven overheerst en waar je niet oud mee wordt.
In Ademloos vertelt Kim hoe ze vecht tegen onbegrip en onvermogen, tegen horrorfilm-broeders in het ziekenhuis en hoe ze haar geliefde uiteindelijk verliest. Tijd om te rouwen wordt haar nauwelijks gegund. Haar eigen conditie is wankel en ze ontkomt niet aan ziekenhuisopname, zuurstofslang en rolstoel, niet aan de angst en niet aan de leegte.
Ademloos is het verhaal van een grote liefde, van menselijke moed, doorzettingsvermogen en veel verdriet. Maar ook van levenslust en humor. Met deze twee 'wapens' gaat Kim het leven weer te lijf. Gelukkig is er Balou, die malle hond uit Bosnië, die met haar eigen trauma's worstelt maar Kim haar onvoorwaardelijke liefde schenkt. Ook als tegenslagen het leven blijven kleuren, hebben ze oog voor dat kleine bloemetje, die vriendelijke postbode, die sexy buurman. En samen gaan ze ervoor…
 
Mening:
Nog nooit heb ik een boek als dit gelezen. Dit is zó puur, zó direct, zó echt, zó hartverscheurend. Dit boek voel je in je ziel, gaat diep. En behalve tranen, is er ook ruimte voor humor. Niet alleen haar schrijfstijl is geweldig, maar ook haar humor, haar kracht, haar liefde. Wat een ongelofelijk mooi boek.
 
Aantal sterren (maximaal 5):
 
Marjon

Reacties

Marjon op 16-04-2009 22:09
Vink
Viv op 17-04-2009 22:50
Wauw.............. een indrukwekkend verhaal lijkt me!
Marjon op 18-04-2009 19:04
Nou, dat is het ook!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Verhuisd

Uitgelezen.punt is verhuisd naar Uitgelezen.op23


bol.com Partner
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl