UITGELEZEN.PUNT.NL
Meisjes en Vrouwen met Asperger
Meisjes en Vrouwen met Asperger
 
 
Schrijver: diversen
Uitgeverij: Pica
Jaar: 2008
ISBN: 9789077671221
Aantal blz.: 147
 
Korte samenvatting:
Tony Atwood, psycholoog, geeft een duidelijke opsomming van de kwantitatieve en kwalitatieve verschillen tussen jongens en meisjes met Asperger. Catherine Faherty, onderwijspsychologisch specialist in het autismespectrum, pleit voor vrouwensteungroepen waar specifieke problemen van vrouwen met Asperger aan de orde kunnen komen en waar zij begrip kunnen ontvangen van gelijkgestemden. Sheila Wagner, die veel schrijft over onderwijs en autisme, pleit voor een snellere diagnose bij meisjes met Asperger en voor speciale onderwijsprogramma's voor deze meisjes. En zo beschrijven nog zes auteurs, in totaal negen, de specifieke problemen van meisjes en vrouwen met Asperger, elk vanuit hun eigen deskundigheid. De laatste drie auteurs zijn zelf vrouwen met Asperger. Meisjes met Asperger krijgen minder dan jongens de juiste diagnose, waarschijnlijk omdat ze zich meer terugtrekken en zich aanpassen en zo thuis en op school niet als lastig worden ervaren. Een onthullend boek, een blijk van erkenning waaraan al zo lang behoefte was. Niet alleen wordt de vrouwelijke kant van het syndroom naar voren gehaald, het boek biedt ook veel informatie en steun voor ieder die te maken heeft met meisjes en vrouwen met Asperger.
 
Mening:
Het boek is naar mijn gevoel vooral bestemd voor mensen die te maken hebben met mensen die Asperger hebben. Er zat veel herkenbaarheid in, maar aan veel stukken had ik zelf gewoon niet veel. Misschien omdat ik veel dingen al lang neem voor wat het is en al geaccepteerd is. Ook mijn leeftijd (43) zal ongetwijfeld meespelen. Maar het is een zeer informatief boekje en een absolute aanrader voor iedereen die met Asperger te maken heeft!
 
Aantal sterren (maximaal 5):
 
Marjon.

Reacties

Marjon op 10-04-2009 07:24
Vink
Viv op 10-04-2009 22:13
JA een boeiend boek!
heb hem niet helemaal gelezen
dus als hij hier in de bieb komt haal ik hem nog eens even!
Marjon op 11-04-2009 07:33
@ Viv... Raar hè, ik had 'm toch ook uit de bieb! Maar ik denk dat dit boek vooral boeiend is voor mensen die met AS te maken hebben. Niet voor de As-ers zelf zeg maar. :-)
Viv op 14-04-2009 22:03
Ik zie dat ie nu is toegevoegd aan het assortiment bij ons
dus binnenkort maar weer eens meenemen (denk dat het volgende maand gaat worden als ik scriptie heb ingeleverd)
Marjon op 18-04-2009 19:04
Hoera, kun je het nog eens op je gemak lezen. Ik denk toch dat het voor jou interessanter is dan voor mij. Deze vind ik wel een aanrader: KLIKDie hebben ze vast ook wel in de bibliotheek!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Verhuisd

Uitgelezen.punt is verhuisd naar Uitgelezen.op23


bol.com Partner
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl