UITGELEZEN.PUNT.NL
3x Jennifer Crusie
3x Jennifer Crusie
 Gek op Jou
Lieg Tegen Mij
De Weddenschap
 
 
Schrijver: Jennifer Crusie
Uitgever: The House of Books
Jaar: 2005
ISBN: 9789044313857
Aantal blz: 943
 
Korte samenvatting:
GEK OP JOU * Quinn heeft een stoere vriend, Bill, en een leuke baan. Alles gaat goed tot ze een zwerfhondje adopteert. Bill is jaloers en brengt het beestje stiekem naar het asiel. Dan breekt er iets in Quinn. Ze wordt woest, haalt het hondje onmiddellijk terug en gaat verhuizen - zonder Bill.

LIEG TEGEN MIJ * Op een snikhete middag in augustus vindt Maddie in de auto van haar man een zwart kanten slipje. Het is niet van haar. Maddie laat niet met zich spotten. Ze zint op wraak. Maar wie is eigenlijk die minnares van haar man?

DE WEDDENSCHAP * Minerva blijft hopen die ene, ware levenspartner te vinden. Ze zit in een café te treuren. Dan valt haar blik op een geweldig aantrekkelijke man. Ze hoort hoe hij een weddenschap afsluit met zijn vrienden om haar binnen een maand in bed te krijgen, en besluit het spelletje mee te spelen.
 
Mening:
Je hebt chicklit en je hebt èchte chicklit. Nou, dit valt absoluut onder de echte. Niet gek, leuk om te lezen, maar niet teveel achter elkaar graag. Ik was opeens weer toe aan een 'echt' boek. Maar dit was een koopje, 5,95 bij De Boekenkraam, helemaal onbeschadigd en daar kan ik geen 943 bladzijden voor laten liggen. Toch een aanrader dus, want ik heb het met plezier gelezen. Lekker luchtig en grappig en gelukkig ook weer niet zo zoet. Maar daar houdt het dan wel mee op.
Het eerste boek is grappig en leuk, het tweede boek heeft wat meer diepgang, is af en toe ook ontroerend. Het derde boek vond ik wat rommelig, zal ik nooit meer herlezen. De eerste twee boeken geef ik 4 sterren en het derde boek maar drie sterren... Maar ja, dat wordt wat lastig, dus ik houd het toch maar op 4 sterren totaal. :-)
 
Aantal sterren (maximaal 5):
 
Marjon.

Reacties

Viv op 11-09-2009 13:08
Ben echt geen fan van dit soort boeken
die shopaholic serie ben ik ooiut eens in begonnen
maar niet mijn ding hihi
zijn wel heel populair he
zie ze veel in de boekwinkel chicklits!
Marjon op 11-09-2009 13:13
@ Viv... Nee, vind het ook niets voor jou. Shopaholic vind ik wèl erg leuk, alle boeken van Sophie Kinsella trouwens, ben echt wel een liefhebber van haar. Vind ook dat ze ver boven Jennifer Crusie uitsteekt. Zo heb ik ook eens Jill Mansell geprobeerd, niets aan.
 
Ze zetten tegenwoordig wel veel onder de noemer van chicklits hoor. De historische romans van Tamara McKinley en ook Sil de Strandjutter zag ik. Dat vind ik wel weer erg ver gaan. Er zitten echt wel boeken bij die ik daar niet onder vind vallen!
Viv op 11-09-2009 13:23
Sil de strandjutter een chicklit? hahahaha......
ach ja ze denken dan verkoopt het vast beter!
Enne nee het is echt niet mijn ding...
 
Vriendin van me heeft hele serie van Jill Mansell die vind dat dus wel erg leuk!
Marjon op 11-09-2009 13:25
Jill Mansell is ook erg populair. Maar weer niet aan mij besteed. Ik ben niet echt een chicklit-lezer, denk ik. Af en toe iets tussendoor is wel leuk.
Viv op 11-09-2009 13:34
Je hebt hele tafels in boekwinkels met chicklits
inderdaad dus erg populair.
 
Mijn moeder is ook weer veel aan het lezen, maar die houd meer van
'romans of waargebeurde verhalen.
Heb haar die boeken over loverboys aangeraden. Ben benieuwd wat ze daarvan vind!
 
 
 
 
Ze heeft ook veel boeken gelezen van Isabel Allende
Marjon op 11-09-2009 14:48
@ Viv... Oh ja, dan zijn dat soort boeken wel iets voor je moeder! Isabel Allende is niet zo aan mij besteed. Grappig hè, al die verschillende smaken!
Viv op 11-09-2009 15:08
Nee Isabel Allende ook niet aan mij hoor :-)
Marjon op 11-09-2009 15:37
Gelukkig voor Isabel zijn er genoeg andere liefhebbers ;-)
ღ Jasty ღ op 17-08-2010 13:19
Ik denk dat wij van smaak verschillen want ik vond de weddenschap juist haar leukste boek of misschien omdat ik toen ook jonger was.
Ik merk dat ik nu ik wat ouder ben toch anders naar boeken kijk, alleen herlees ik eigenlijk nooit dus zou het niet weten hihi
XxX
Marjon (zie ook Uitgelezen) op 20-08-2010 07:44
@ Jasty... Ik heb inmiddels ondekt dat - nu ik weer meer romans lees dan ooit - anders tegen boeken aankijk die ik een jaar geleden las bijvoorbeeld. Ik geef boeken ook vaak een tweede kans als ik ze toch de moeite waard vond om ze uit te lezen. Als ik deze trilogie ga uitlezen, herlees ik De Weddenschap waarschijnlijk ook weer en dan kan ik er heel anders naar kijken - of niet ;-) Smaken verschillen altijd, dat is toch juist goed?
 
Ik herlees bepaalde boeken toch wel - heb ik ook een log aan besteed: KLIK
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Verhuisd

Uitgelezen.punt is verhuisd naar Uitgelezen.op23


bol.com Partner
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl