UITGELEZEN.PUNT.NL
Boekenwurm moet 5000 boeken uit woning halen
Boekenwurm moet 5000 boeken uit woning halen
Uitgegeven: 29 september 2009 17:57
Laatst gewijzigd: 29 september 2009 21:11
 
GRONINGEN - Boekenwurm Hans Bauer uit Groningen moet binnen twee weken al zijn vijfduizend boeken uit zijn woning halen. Dat heeft de rechtbank in Groningen dinsdag bepaald.
 
 © ANPDe verhuurder van de woning, woningcorporatie Patrimonium, was naar de rechter gestapt, omdat de situatie in het huis van Bauer onleefbaar en brandgevaarlijk zou zijn.
De rechter stelde de corporatie in het gelijk. Wat de leesfanaat nu met zijn boeken gaat doen, is nog niet bekend.
 
Zijn plan om een eigen boekenwinkeltje te beginnen is in ieder geval van de baan. ''Mijn plezier is nu wel weg. Waarschijnlijk verkoop ik een deel en sla ik de rest ergens op'', laat hij weten.

Uit de hand gelopen
Bauer zegt zich wel enigszins in de uitspraak te kunnen vinden. ''Het is inderdaad een beetje een uit de hand gelopen hobby. Maar onleefbaar zou ik mijn huis nog niet willen noemen. Ik heb nog twee stoelen om op te zitten: een voor mezelf en een voor bezoek.''
Eerder al haalde de Groninger op last van de corporatie ongeveer vierduizend boeken uit zijn huis. De boekenwurm leest volgens eigen zeggen alles wat los en vast zit.  De woningcorporatie was dinsdag niet voor commentaar bereikbaar.
 
Bron: nu.nl
 
***
 
Hihihi... Dachten jullie dat ik erg was? Ik ben natuurlijk niets vergeleken deze meneer. Schitterend toch? Zijn huis is niet onleefbaar, want hij heeft nog 2 stoelen waarop je kan zitten...
 
Marjon.

Reacties

Viv op 29-09-2009 21:53
ohhhhhhhhh hahaha..........................
jeetje een bibliotheek op zich!
Doetje op 29-09-2009 21:53
Ik moet toch zeggen dat ik jaloers ben op zijn 5000 boeken. Ik zou het geweldig vinden als ik ook zoveel boeken in mijn bezit kan krijgen... Alleen dan zorg ik er wel voor dat ik een geschikte ruimte heb voor m'n boeken en meer dan twee stoelen vrij heb, hahahaha.
 
Fijne avond,
 
Dewi
Marjon op 30-09-2009 07:26
@ Viv... Ja echt! Volgens kan je vloer inzakken met zoveel boeken!
 
@ Dewi... Oh ja, dat wil ik ook wel. Een echte bibliotheek. Overzichtelijk en alles op orde. Ik heb bij deze meneer toch wel beelden van echt een huis vol en daar ergens tussen gepropt 2 stoelen. Vreselijk hè. Maar ik heb wel met hem te doen dat hij zijn dierbare schatten de deur uit moet doen...
 
Fijne dag!
Josefini op 03-10-2009 17:48
Waar bemoeit iedereen zich mee? Dat was mijn eerste reactie toen ik het artikel las. Ik dacht dat je zelf wel mocht bepalen of en hoeveel boeken je in je huis had. Moeten we nou binnenkort verwachten dat in elk huis even de opzichter van de woningbouw binnen komt lopen (á la het typetje De Belastinginspecteur van Jiskefet) en even komt vertellen wat eruit moet.
Marjon op 04-10-2009 08:43
@ Fini... Eigenlijk heb je nog gelijk ook. Maar ik weet niet wat het voor gevaar oplevert voor zijn omgeving en of er al eerder misschien iets gebeurd is. Ik heb hoe dan ook met deze man te doen dat hij zijn dierbare boeken moet weg doen en maar '2 wanden' mag houden. Dat laatste ben ik ook wel over gestruikeld. Maar 2 wanden... Dan heb ik de helft al in mijn huis staan... Trouwens... Ik laat dan maar niemand binnen...
sofietjeswereld op 06-10-2009 17:35
IK dacht eerst te lezen Frans Bauer! Pfffft!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Verhuisd

Uitgelezen.punt is verhuisd naar Uitgelezen.op23


bol.com Partner
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl