UITGELEZEN.PUNT.NL
3x Cathy Kelly
3x Cathy Kelly
 
 
Echt verliefd! KLIK
Wat ze wil! KLIK
Iemand als jij KLIK
 
Schrijver: Cathy Kelly
Uitgever: The House of Books
Jaar: 2006
ISBN: 9789044323641
Aantal blz: 1275
 
 
Korte samenvatting ECHT VERLIEFD!:
Drie jonge vrouwen ondervinden dat er in een jaar tijd heel veel kan gebeuren...
Evie gaat trouwen met de aardige Simon, maar blijft fantaseren over wilde mannen. Cara is beeldschoon, heeft een geweldige baan en is niet van plan zich te binden. Olivia durft zich niet te verzetten tegen haar echtgenoot, die wil dat ze thuisblijft. Tot een gast op het huwelijksfeest van Evie's vader een enorme opschudding veroorzaakt, waardoor hun levens voorgoed zullen veranderen.
 
 
Korte samenvatting WAT ZE WIL!:
De levens van vier verschillende vrouwen kruisen elkaar. Hun karakters evolueren, de ene vrouw verandert van bescheiden huisvrouw in iemand met wie rekening wordt gehouden, de andere start als carrièrevrouw, maar wordt een meer huiselijk type. Allemaal al dan niet door en voor een man.

“Wat is geluk?” vragen zij zich af. Kortom, iedere vrouw vindt wel een deeltje van zichzelf terug in een of meerdere van de vier hoofdpersonages. Het boek gaat over het leven met en/of zonder man, romantiek, liefde, verlies en verdriet.
 
 
Korte samenvatting IEMAND ALS JIJ:
Emma. Leonie en Hannah ontmoeten elkaar tijdens een vakantie in Egypte en worden de dikste vriendinnen. Ondanks de verschillen in leeftijd en achtergrond zoeken zij steun en troost bij elkaar om het hoofd te bieden aan hun persoonlijke problemen. Alle drie willen ze hetzelfde bereiken in hun leven - gelukkig worden.
Voor de pas getrouwde Emma betekent geluk het ontsnappen aan haar dominante vader en zelf een gezin stichten. Ze verlangt wanhopig naar een baby, maar het lukt niet om zwanger te worden.
Leonie is gescheiden, ergens in de veertig en de moeder van 3 tieners. Ligt de ware liefde, die zij in haar passieloze huwelijk miste, nog ergens voor Leonie in het verschiet?
De mooie, onafhankelijke Hannah is eenzaam nadat de man van wie zij hield haar in fde steek liet. Nu kiest Hannah voor geld en zekerheid - en de opwinding van het vrijgezellenleven.
Terwijl Emma, Leonie en Hannah hun wensen en verlangens in de loop der jaren proberen te verwezenlijken, delen zij hun diepste gedachten en meest intieme geheimen met elkaar.
 
 
Mening algemeen:
Verrast was ik. Ik kocht dit dikke boek voor 8,00 bij de ECI en verwachtte zoete en oppervlakkige verhalen, iets waar ik op dat moment echt even behoefte aan had. Een echte chicklit dus. Nu vind ik chicklit eigenlijk een lelijk woord; het heeft een negatieve wanklank. Ik neem aan dat dit boek nooit door een man gelezen zal worden, het is een boek over vrouwen en voor vrouwen, maar ik noem het toch liever een roman. Want zó oppervlakkig was het niet. Het is geen boek over alleen maar knappe vrouwen en knappe mannen. Het gaat over het leven, het echte leven met zijn ups en downs, met hier en daar een heel serieus tintje en met vooral veel herkenbaarheid. Het heeft iets van een kruising tussen Rosamunde Pilcher, Maeve Binchy (het speelt zich trouwens in Ierland af, want Cathy Kelly is Iers) en Erica James. De moeite waard dus! En dat voor maar 8,00 (10,00 in de gewone boekwinkel). Met andere woorden... Een rose uiterlijk en zoete titels zeggen ook niet alles...
 
 
Mening ECHT VERLIEFD!:
Ik moest er even inkomen, maar toen zat ik er ook in, verrast en wel. Veel herkenbaarheid in dit boek. Ik ging van de hoofdpersonen houden en al leek het einde voorspelbaar, was er toch nog plaats voor een kleine verrassing.
Aantal sterren (maximaal 5):
 
 
Mening WAT ZE WIL!:
Ook dit boek las lekker weg, maar voelde wat minder dan de voorganger. Het bleef iets meer aan de oppervlakte en ik vond het verhaal van Nicole niet lekker lopen. Wel een grappig concept. Vier vrouwenlevens worden beschreven en uiteindelijk komen ze allemaal bij elkaar. Evengoed niet weg te leggen, maar toch een ster minder.
Aantal sterren (maximaal 5):
 
 
Mening IEMAND ALS JIJ:
En dit boek was vanaf blz 1 weer helemaal top. Er komen war serieuzere onderwerpen aan te pas, zoals het maar niet zwanger worden en het verdriet daar omheen, een moeder die al jong Alzheimer krijgt, een alcoholistische vader en zo blind zijn door geluk dat je je vriendinnen niet meer ziet. Heerlijk boek!
Aantal sterren (maximaal 5):
 
 
Marjon

Reacties

Viv op 12-02-2010 11:25
leuk zeg
dat een chicklit ook wat meer diepgang kan brengen
maar toch niks voor mij denk ik....
die shop- a - holics ben ik zo vaak in begonnen
maar goed die staat nu bij mams!
enne fijn dat je het nu uit hebt hahaha zoveel blz!
 
wat ga je nu lezen
Marjon op 12-02-2010 12:00
@ Viv... Shop-a-holic is weer heel anders, wat frivoler. Dit vind ik meer een roman.
 
Dat weet ik nog niet. Bovenop ligt nu Haar Naam was Sarah, maar ik ga ook nog naar De Slegte vandaag ;-)
klets op 12-02-2010 15:10
Ik heb al vaker wat van Cathy Kelly gelezen en vind haar érg lekker weglezen!
Dus ook deze 3 komen op m'n lijstje....pfffff, waar ga ik de tijd vandaan halen?
 
OT: Ja hoor, ik wil mijn boekmeningen heus wel met jouw lezers delen, zeg maar wat ik moet doen?
Marjon op 12-02-2010 20:42
@ Klets... Leuk dat je dat ook wilt meeloggen hier. Alles vrijblijvend en je mag het uiteraard ook op je eigen log zetten. Ik voeg je toe als gastlogger... Ga je dan naar het beheer van je klets.punt, zie je daar ook een link naar het beheer van Uitgelezen staan. Je hebt dan wel minder mogelijkheden, omdat je een gastlogger bent. Ik zal het zo even in orde maken.
 
Ik heb nog 2 boeken van haar bij De Slegte gescoord, blij blij blij. Ik heb die 1275 blz in 1 week uitgelezen, haha. Erg hè. Maar je moet het gewoon maar zien als 3 losse boeken. Bij de boekwinkel in het Oude Dorp bij ons (jeweetwel naast de kapper) is dit boek voor 17,50 te koop, want er zijn 2 exemplaren. Maar zelf 17,50 is niet duur voor zo'n bundel!
Viv op 14-02-2010 11:47
Oh die heeft mijn moeder ook nog liggen
haar naam was Sarah
Marjon op 14-02-2010 14:59
Ik ben er nog niet in begonnen. Ik begon in Jill Mansell, maar met alle respect voor al die vrouwen die er gek op zijn... Ik vind er zó niets aan. Zo weinig diepgang. In mijn boek werd iemand onverwachts zwanger na 1 nachtje met iemand en er wordt geen moment over de emoties gesproken. Ze leeft gewoon verder alsof het niets voorstelt... Pfff. Ik heb nu 3 boeken van Jill Mansell geprobeerd en nu ben ik echt uitgeprobeerd. Niets voor mij. Ik houd van diepgang. En nu ga ik eerst nog een Cathy Kelly lezen denk ik.
Viv op 14-02-2010 15:48
hahaha nee dat zou ook niks voor mij zijn
dit zijn de nieuwe doktersromannetjes hihi
 
Marjon op 14-02-2010 16:30
@ Viv... Ik heb het gevoel dat zelfs die boeken wat meer diepgang hebben... Maar Jill Mansell is heel populair. Dat verbaast me echt.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Verhuisd

Uitgelezen.punt is verhuisd naar Uitgelezen.op23


bol.com Partner
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl