UITGELEZEN.PUNT.NL
Een woord over de nieuwe vloer...
De warme houten vloer van de Uitgelezen bibliotheek
Een nieuw seizoen, een andere lay-out. Een warme houten vloer die zomaar de vloer van je eigen bibliotheek zou kunnen zijn. Stel je voor... Je loopt over die vloer en waant je middenin honderden boeken, allemaal netjes gerangschikt. Je kan je er in verliezen; wat moet je nu weer lezen? Ik heb altijd de hoop dat Uitgelezen nog eens zo'n virtuele bibliotheek kan zijn. Dat je hier kan bladeren in al die geplaatste boeken of dat je op je gemak de schrijvers of de titel langs loopt. De zoekfunctie kan je daarbij ook helpen. Het is nog lang niet compleet, Uitgelezen. Ikzelf plaats de meeste boeken en hoewel mijn interesse zich niet beperkt tot een genre, beslaat het ook niet àlle genres. Daar heb ik meer enthousiaste lezers voor nodig. Ben je zo'n enthousiaste lezer en heb je een log bij Punt, meld je dan aan. Je bent van harte welkom!
 
Nieuwe boeken
En van harte welkom zijn ook allerlei nieuwe boeken. Het nieuwe boekenseizoen is begonnen. We hadden al het nieuwe boek van Loes den Hollander en als ik het goed begrepen heb, komt er in november zelfs een roman van haar uit. Hoewel ik niet vaak meer nieuwe boeken koop - ik zou er arm van worden, maak ik een uitzondering voor bepaalde schrijvers. Loes den Hollander is er daar een van. Maar ook Donna MilnerNicholas Evans, Erica James, Sophie Kinsella en Tess Gerritsen. Van alle vijf komt er binnen 5 weken een nieuw boek uit. Wil je meer weten, klik dan op de naam van de desbetreffende schrijver. Ik heb ze alle vijf al besteld en ontvang ze dus gewoon thuis zonder dat ik het verder in de gaten hoef te houden. Gemak dient de mens. En arm word je er ook van. Dat betekent hierna even geen boeken meer kopen ;-)))
 
Digitale verscheidenheid en verboden boeken
Natuurlijk bouw ik de collectie op mijn Reader ook op. Ik wil ook daar ruime keuze hebben. Momenteel zet ik er af en toe een Engelstalig boek op. Dat is goedkoper en in het Engels is er meer keuze. Ik loop daar als snel- en veellezer toch wel tegenaan: de nog kleine verscheidenheid aan E-books tegenover de papieren exemplaren. Dat moet echt nog enorm groeien. Ik probeer het nu in verhouding van 2 papieren boeken en 1 digitaal boek te lezen. Lukt niet altijd, want als ik in de trein stap, heb ik digitaal leesvoer bij me. Dus wat mij betreft mogen al die online boekhandels hun collectie wel eens gaan uitbreiden. Maar ik begrijp dat er veel om rechten en dergelijke te doen is. Ik had zelf een digitaal Engelstalig boek van Sophie Kinsella gekocht, wat niet te downloaden bleek. Na verhaal gehaald te hebben, kreeg ik te horen dat dat boek van de site af moest, want de uitgever heeft bepaald dat het alleen in Amerika verkocht mag worden... Ik kreeg mijn geld terug en vroeg me verwonderd af waarom een uitgever tot zo'n maatregel overgaat. Hij had een boek méér kunnen verkopen als ik het op mijn Reader had mogen zetten. De logica ontgaat me soms. En het was jammer. Maar we zullen als digitale lezers toch maar geduld moeten hebben. Gelukkig stunten Bol en Bruna met leuke boekenpakketten: KLIK en KLIK. Zo kun je je Reader voor een leuk prijsje vullen.
 
Volop lezen
Reader of niet; lezen doen we tòch wel. Veel mensen lezen 's zomers minder en die pakken hun boek nu weer enthousiast op. Geniet er van. Verlies je heerlijk in al die boeken. En als je klaar bent... Kom eens langs op Uitgelezen. Lees mee hier, laat eens een leuke reactie achter of doe mee met deze bibliotheek groter te laten worden en log mee.
 
Veel leesplezier!
 
Marjon.

Reacties

Martin op 11-09-2010 15:43
Zo`n virtuele bibliotheek hier zou natuurlijk mooi zijn. Al was het alleen maar voor jezelf. Maar je zit overal met die auteursrechten. Met internet kan er opeens zoveel wat daarvoor niet bestond. Volledig digitaal gaan met je foto`s en je teksten. En dat allemaal nog eens delen met anderen. Wie kan nog zonder internet..
Ik hoop dat uitgevers straks zowel een papieren als een e-book-versie uitgeven. Al die boeken digitaal hebben is toch wel handig. :-)
 
Ik zal eens kijken of ik mee kan doen op Uitgelezen. :-)
jobo op 12-09-2010 18:42
Ik heb de laatste tijd veel gelezen veel boeken gekocht op en voor de vakantie :) Veel boeken van de uitgevrij The house of books. Mooie boeken en sommige boeken ook heel pakkend, heb geen punt.nl die heb ik vorig jaar weg gedaan omdat ik daar last kreeg van bepaalde mensen. Dus onwijs jammer dat ik geen verslagen voor je kan maken hier, maar goed.
 
Ben erg benieuwd naar het boek van tess :) Zal eens kijken hoe en wat. Verder haal ik regelmatig een lijstje met boeken van je je site voor de bieb, wij hebben geen hout op de vloer maar vloerbedekking in de bieb, maar desondanks slaag ik er altijd goed voor mijn boeken. Al hoewel de laatste tijd ze al mijn boeken die ik zoek moeten aanvragen omdat ze al uitgeleend zijn....
 
Een e- reader heb ik (nog) niet geef mij maar een boek en ik vermaak me wel :)
 
en leuke lay-out hoor
 
Jolanda
vivje op 13-09-2010 22:18
wat grappig zo die houten vloer!
 
Heb 2 boeken gelezen op vakantie dus die komen hier nog te staan
 
En die Ereader zou mooi zijn als dat werd uitgebreidt dan he...
Ghita op 14-09-2010 13:12
Hi Marjon,
 
Wat een fijne nieuwe layout, ik vind die houten vloer erg pretting, dat rood van de vorige knalde toch erg op me af elke keer.
Ik heb meteen mijn boekverslag neergezet (tot twee keer toe want de eerste keer plaatste punt het bericht zonder tekst, die ik wel ijverig had zitten typen).
Ik ben nu met een heel dik boek bezig, De hand van Fatima, tip van Lara....
dus mijn volgende bijdrage laat nog even op zich wachten.
Leuk trouwens, nieuwe boeken...Erica James lijkt me wel wat, en Tess Geritsen...Nicolas Evens lijkt me te zoetsappig.
Marjon op 14-09-2010 13:57
@ Martin... Dat zou pas iets zijn... Zowel papier als digitaal. Ideaal. Dan kun je thuis je papieren boek lezen en als je dan de deur uitgaat neem je de digitale versie mee :-))) Ooit zal het wel zover komen denk ik! En verder gaan we hier maar verder op amateuristische wijze verder...
 
@ Jolanda/Jobo (weet niet hoe je genoemd wil worden)... Viv had me dat al eens gezegd... Mocht je echt graag willen loggen hier, kunnen we toch wel iets regelen... Je kan het dan ook via mij doen toch? Ik heb ook opvallend veel boeken van The House of Books ;-)))
 
@ Viv... Die Readers zijn er pas een jaar hier in Nederland; het zal op den duur wel beter worden! Maar ik ben wel wat ongeduldig, haha.
 
@ Ghita... Ja, ik moest daar ook steeds aan denken, omdat jij dat rood feller zag dan ik. Elk scherm laat dat anders zien natuurlijk. Dus je hebt me gemotiveerd en ik vind dit zelf ook een stuk beter! Ik ga zo rustig je boekverslag lezen!
Erica James is zoetsappiger dan de boeken van Nicholas Evans. De boeken van Evans worden ook door mannen gelezen; dat zegt genoeg. Van al zijn boeken tot nu toe vind ik De Paardenfluisteraar de minste - hihihi. Wolvenlus, de Rookspringer (erg aangrijpend) en Het Keerpunt... Echt hele mooie boeken - in de stijl van Adam Armstrong ook. Ze gaan diep, ze zijn heftig, wreed, gedetailleerden eerlijk. Maar zoetsappig...? Nee, dat absoluut niet.
Doe rustig aan met je boek - ik lees momenteel Hypnose :-)
 
Groetjes, Marjon.
jobo op 14-09-2010 21:33
@marjon dat kan wel :) Ik zal trouwens eens kijken of ik een nieuwe log kan maken puur hiervoor en verder niet :)
Dat is misschien ook een idee, hoe vhet dan werkt om hier een log te plaatsen weet ik dan niet precies maar dat kan je me misschien nog wel uitleggen :) Als je wilt.
Mocht een log aan maken niet zo willen als ik wil kan ik je inderdaad misschien mailen :)
 
verder mag je me noemen zoals je wilt ;) Jobo is mijn pseudoniem en Jolanda mijn echte naam. Bo is dan een gedeelte van mijn achternaam.
Weet je ook weer even hoe ik aan mijn nick name kom...
 
Zal binnenkort eens verdiepen in een log en een overzichtje maken van de boeken die ik heb gelezen in de vakantie.
 
Groetjes Jolanda
jobootje op 14-09-2010 22:23
via de mobiel laat ik even weten dat ik een log heb aangemaakt bij punt hij heet jobootje en dan wens ik je nu een goede nachtrust
Marjon op 15-09-2010 07:33
@ Jolanda (dan noem ik je maar bij je echte naam :-)))... Ik heb jouw log als gastlog aangemeld bij Uitgelezen. Lief dat je er toch een opgestart hebt! Als je bang bent voor vervelende reacties (geloof me, ik weet wat het is, bij mij werd het zelfs een politiezaak), kun je overwegen die ene log die je daar hebt staan weer weg te halen. Laat mensen zich maar afvragen waarom die log is aangemaakt!
 
Als je naar je beheer van die log gaat zie je daar vanzelf de link naar het beheer van Uitgelezen. Binnen dat beheer heb je beperkte toegang, maar genoeg om hier logs te plaatsen :-) Het kan voorkomen dat jouw schrijver of schrijfster nog niet in het rijtje van de rubrieken staat... Mocht je een nieuwe rubriek moeten aanmaken, doe dat dan eerst, want zodra je op de link rubriek aanmaken klikt, ben je de inhoud van je logvenster kwijt. Omdat dat van die rubrieken niet ideaal is; je moet alles steeds een stap opschuiven als er iets nieuws tussen gezet wordt; heb ik wat lege plekken gecreëerd die je kan gebruiken. Lukt het allemaal niet, hoor ik dat graag.
 
Ik ga zelf op vakantie voor 10 dagen (vrijdag vertrek ik) en ik zal daar niet doorlopend toegang tot internet hebben, dus het kan even duren voor je dan een reactie van mij hebt. Ik internet ook via mijn gsm (HTC HD2 windows phone) maar ik ga naar Duitsland en dan wordt internetten wel erg prijzig ;-)
 
Hoe dan ook... Welkom op Uitgelezen en veel leesplezier!
 
Groetjes, Marjon.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Verhuisd

Uitgelezen.punt is verhuisd naar Uitgelezen.op23


bol.com Partner
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl