UITGELEZEN.PUNT.NL
De Facebookmoorden
De Facebookmoorden
 
                                                                                         
 
Schrijver: Bart Debbaut
Uitgever: Manteau
Jaar: 2010
Aantal blz: 267
 
Korte samenvatting
Hans Devriendt Brave echtgenoot, voorbeeldige vader van twee kinderen, onberispelijke medewerker in een cultureel centrum. Zijn leven lijkt harmonieus, tot hij op een huwelijksfeest geconfronteerd wordt met iets wat hem de adem beneemt. Hij besluit wraak te nemen. Bloedige wraak. Hij kondigt dat aan via Facebook, want zo veel mogelijk mensen moeten directe getuigen worden van wat er gebeurt.

Als de eerste dode valt, beseft John Leyssens, hoofdrechercheur van de federale politie in Leuven, de ernst van de zaak. De Computer Crime Unit moet de facebookpagina traceren, maar ze bijt er haar tanden op stuk. Als even later ook een tweede en een derde slachtoffer vallen, schakelen Leyssens en Van Cattendyck in een hogere versnelling. Stukje bij beetje ontrafelen ze een onthutsende en kwetsende waarheid, die uitmondt in een gruwelijk en zinderend einde. Wie zijn de slachtoffers? En wie is de dader?

Mijn mening
Ik moest even wennen aan de schrijfstijl. Dit is een belgische schrijver waardoor sommige dingen anders benoemd worden. Het is daardoor niet onduidelijk maar je denkt wel even van ok apart woord daarvoor. Ook bleef hij bepaalde personen bij voor -en achternaam noemen wat ik soms irritant vond. Ik heb het idee dat de persoon daardoor minder toegankelijk is ofzo. Dit is de reden waarom ik vier sterren geef ipv vijf.
Marjon is trouwens vier en een half geen optie? Want als je daar doorheen prikt is het verhaal namelijk wel heel goed.Het is geschreven vanuit de dader en vanuit de mensen van de politie. Je weet niet gelijk wie het heeft gedaan en ik hou wel van dat giswerk! Er zit vaart in en ook verdieping van personages (achteraf bleek dit een boek uit een serie te zijn maar ik vind hem los ook goed te lezen!). Op sommige momenten is het zelfs best gruwelijk en omdat het zo van deze tijd is (facebook!) is het erg geloofwaardig / realistisch! Ook de uiteindelijke ontknopingen en redenen van waarom waren erg goed uitgewerkt. Ik kan dat heel erg waarderen omdat tegenwoordig mensen dingen toch weleens afraffelen of met een slap einde komen. Een aanradertje dus.
 
Aantal sterren (maximaal 5):  

Jasty
 

Reacties

Viv op 26-11-2010 11:22
Heb hier van de week iets over gelezen. In karakter magazine volgens mij
(gratis tijdschrift die paar x per jaar verschijnt)
En dacht he dat lijkt me een leuk boek. Ook omdat ik zelf gebruik maak van die sociale websites hihi.
 
Leuk dat ik hem nu hier zie staan!
En door dat Belgische taalgebruik moet je dan maar even heen lezen he ;)
Bastiaan op 26-11-2010 20:02
Klinkt wel als een modern en spannend verhaal... maar inderdaad kan de Belgische taal soms best wel afleiden, al zijn sommige dingen juist weer mooier beschreven dan in het Nederlands.
Marjon op 26-11-2010 21:09
Oh ja, dat kun je hebben met dat Vlaamse Nederlands en dat is best even wennen. Maar blijkbaar was het verhaal goed genoeg om het zo heerlijk te kunnen doorlezen!
 
Bedankt voor het loggen weer, Jasty!
Bastiaan op 28-11-2010 17:14
Heb ook een keer een Vlaams boek besproken hier... Van Sam de Graeve (http://uitgelezen.punt.nl/?r=1&id=550811). Daar moest je soms ook even twee keer lezen om je te laten doordringen wat de beste Belg bedoelde... maar het heeft wel een bepaalde poezie in zich het Vlaams.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Verhuisd

Uitgelezen.punt is verhuisd naar Uitgelezen.op23


bol.com Partner
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl