UITGELEZEN.PUNT.NL
Ana's wake
Ana's wake
 
 
Schrijver: Cecilia Samartin
Uitgever: Unieboek/HetSpectrum
Jaar: 2009
Digitaal - Ook als paperback verkrijgbaar: KLIK
Aantal blz: 382
 
Korte samenvatting:
Aan het sterfbed van haar man wacht Ana op wat er komen gaat. Terwijl ze probeert het lijden van haar man zo draaglijk mogelijk te maken, denkt ze terug aan haar roerige leven en de offers die ze heeft gebracht. Ana is geboren in El Salvador. Als de burgeroorlog uitbreekt wordt haar dorp aangevallen door rebellen. Zelf kan de zesjarige Ana ternauwernood ontsnappen dankzij de hulp van een Amerikaanse non, maar haar moeder en haar beste vriendje worden voor haar ogen vermoord. Ze wordt ondergebracht in een klooster in Californië en na enkele jaren wordt ze gevraagd om het kindermeisje te worden van een rijke familie in de buurt. Ze komt terecht in een verstoord huishouden. Ana weet alle leden van de familie in de loop der jaren te beschermen en lief te hebben, maar ze draagt een geheim met zich mee dat het uiterste zal vergen van iedereen in de familie…
 
Mening:
Wat een mooi boek en helemaal in de stijl van de boeken van Santa Montefiore, dus een aanrader voor haar fans! Het boek kent twee verhaallijnen. Het heden wordt in de derde persoon verteld en het verleden in de ik-vorm. Daardoor is het absoluut niet verwarrend. De verhaallijnen komen steeds dichter naar elkaar toe. Ik had af en toe het idee dat het boek voorspelbaar werd, maar dat werd het juist niet. Het is gewoon een verdrietig verhaal, een mooi verhaal en een heerlijk boek om te lezen!
 
Aantal sterren (maximaal 5):
 
Marjon.

Reacties

Viv op 06-07-2011 10:19
Lijkt me inderdaad een bijzonder verhaal...maar weet niet of
het wat voor mij is ;)
jobootje op 08-07-2011 16:10
Oehhh dit is zeker iets voor mij :) Gaat op mijn to read lijstje :)
Marjon op 11-07-2011 08:06
@ Viv... Het is echt een mooi boek, een boek over levens ver weg, alsof je een kijkje in iemands leven neemt. Zo moet je het zien!
 
@ Jolanda... Grappig, dat verwachtte ik wel. Ik hoor het vast als je het gelezen hebt!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Verhuisd

Uitgelezen.punt is verhuisd naar Uitgelezen.op23


bol.com Partner
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl