UITGELEZEN.PUNT.NL
Verloren bagage
Korte samenvatting
Cristòfol, Christof, Christophe en Christopher zijn halfbroers, zoons van dezelfde vader en vier verschillende moeders. Ze wonen respectievelijk in Barcelona, Frankfurt, Parijs en Londen. Ze hebben nooit van elkaars bestaan geweten. Hun vader, Gabriel, heeft hen in de steek gelaten toen ze nog klein waren. Op de dag dat hij vermist wordt verklaard, komt het geheim aan het licht. De broers spreken af elkaar in Barcelona te ontmoeten. Twintig jaar lang hebben ze niets van hun vader gehoord, ze kunnen zich hem nauwelijks herinneren. Toch besluiten ze hem te gaan zoeken, in de hoop antwoord te krijgen op hun vragen. Waarom is hij nooit meer teruggekeerd? Waarom hebben ze allemaal dezelfde naam? Leeft hij nog? Stap voor stap reconstrueren de christoffels het leven van hun vader: zijn kindertijd in een weeshuis, zijn jaren in een pension, en vooral de ritten die hij als vrachtwagenchauffeur door heel Europa maakte met zijn twee onvergetelijke collegas, de kleurrijke Bundó en Petroli.
 
Mening
Hoe kom je op zo'n verhaal? Daar is heel wat fantasie voor nodig. Maar toch voelt het verhaal niet onwaarschijnlijk en dat is direct de kracht van het verhaal: het wordt zodanig verteld dat het voelt alsof het echt gebeurd is. Geweldig! Het bevat een flinke portie menselijkheid, vermengd met het echte leven en een snufje humor. Omdat de schrijver Spaans is, het boek oorspronkelijk in het Spaans geschreven is en een paar hoofdrolspelers uit Barcelona komen, heeft het boek een Spaans sfeertje. Hoewel het boek heerlijk weg leest, toch een minpuntje: Af en toe wordt er iets te veel afgedwaald van het werkelijke verhaal, waardoor het de neiging krijgt langdradig te worden. Maar ondanks dat: een aanrader!
 
Aantal sterren:
 
Marjon.

Reacties

jobootje op 05-12-2011 19:18
Ahhh leuk om te lezen dat het je toch zo heeft gepakt ondanks dat het allemaal bedacht was... Ben benieuwd klinkt wel als een boek voor mij, maae ja dqt klinken eigenlijk de meeste boeken wel :)
Viv op 05-12-2011 21:11
Ben er op de reader al eens in begonnen
maar kon mij (nog) niet echt boeien. Jij kwam er wel doorheen dus ;)
Het leek me namelijk wel een mooi verhaal!
Marjon op 06-12-2011 09:05
@ Jolanda... Het was wel een apart boek, maar absoluut de moeite waard!
 
@ Viv... Het is geen boek dat je gewoon maar gaat lezen denk ik. Ik had het al een tijd liggen voordat ik er in begon. Moest er even zin in maken. Gewoon nog eens op een ander moment proberen. En anders jammer dan. Er zijn genoeg boeken toch ;-)
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Verhuisd

Uitgelezen.punt is verhuisd naar Uitgelezen.op23


bol.com Partner
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl